5 Tips när man ska ringa rörmokare

Ska ni renovera kök eller badrum? Eller kanske bygga nya våtutrymmen? Då är det bra att anlita en rörmokare för allt som har med vatten, rör och avlopp att göra. Att göra jobbet själv kan bli dyrt i längden för om det uppstår problem kan du få bekymmer med försäkringsbolaget. Vi har 5 Tips när man ska ringa rörmokare i Malmö.

5 Tips när man ska ringa rörmokare

Var ute i god tid

Idag är det brist på personal inom många hantverksyrken och det gäller även för rörmokare. Tänk på att vara ute i god tid för planerade arbeten så ni kan vara säkra på att få hjälp när det behövs.

Ha bra ritningar

När ni ska ta in offerter från olika rörmokare är det bra om ni har bra ritningar. Då blir det lättare för rörmokaren att se hur stort arbetet är och ni få r så korrekta offert som möjligt.

Fråga efter referenser

När ni har fått in offerterna är det bra om ni frågar efter referenser till tidigare kunder. Prata gärna med de tidigare kunderna för att höra om de var nöjda med jobbet som rörmokaren gjorde hos dem

Kolla upp försäkringar

Kolla gärna med din rörmokare så de har allrisk och ansvarsförsäkring. Om ni ska bygga ut eller om ni ska renovera hemma är det också bra om ni själva pratar med ert försäkringsbolag för bostaden.

Skriv ett avtal

Att skriva ett avtal med hantverkare är alltid bra. Det är en trygghet för er båda om det skulle uppstå problem. I avtalet bör pris vara med, vad som ska göras och när arbetet ska vara färdigt.